Има ли полза бизнесът от културно разнообразие в екипа?

На 24 юни от 16 до 17 ч. организираме заедно с Българската асоциация за управление на хора семинар на тема “Как отдел Човешки ресурси допринася за многообразието на работното място?”.

Ще поговорим за това какво печели организацията, ако насърчава многообразието, как стимулираме създаване на многообразие в екипите и как преодоляваме негативни нагласи и отношение спрямо различията.

Специални гост-лектори ще бъдат Бранимира Нешовска, ръководител ЧР за България, Унгария и Хърватска, Ейч Пи Инк и Снежана Динева, старши специалист Подбор на персонал в Сенсата, които ще направят дискусията ни практически ориентирана, като споделят опита на своите компании – програми, инициативи, проекти, насърчаващи многообразие в екипите и включеност на всички служители.

Бранимира Нешовска е в компанията от януари 2008 г., стартирайки като HR Generalist. От септември 2015 г. поема ролята на Ръководител Човешки Ресурси за България и Унгария, а от ноември 2018 г. и Хърватска.

Експертизата на Бранимира включва управление на таланти, обучение и развитие, коучинг, ангажираност на служителите, вътрешни комуникации, ЧР политикии т.н.

През тези години тя е натрупала ценно ноу-хау в различни области и играе важна роля ЧР отдела да бъде позициониран, като стратегически бизнес партньор.

Бранимира притежава професионална бакалавърска степен от Медицински колеж, София; Диплома за квалификация по компютърна обработка на информацията от УАСГ; Сертификат за професионален мениджмънт, Open University, UK; Университетски степени по Управление и Администрация и Управление и развитие на Човешките ресурси от Нов български университет. През 2020 г. стартира магистратура по “Организационна и социална психология”.

Снежана се присъединява към Сенсата през април 2015г. като специалист Подбор на персонал и от ноември 2018г. заема позицията Старши специалист Подбор на персонал.
Снежана има предишен опит в областта на подбора в агенция за подбор а персонал.
В професионалния си път Снежана е работила по проекти, свързани с многообразие и приобщаване на служители, онбординг програми, стратегически подбор, позициониране на компанията като предпочитан работодател и изграждане на работодателска марка.
Снежана има бакалавърска степен по „Психология“ и магистърска степен по „Английска филология“ от Софийски университет. Сертифицирана е като “Diversity and inclusion” специалист подбор от AIRS. Била е участник в два сезона в метнорската програма на “Able Mentor”, в които е подпомагала учениц и от 10-ти и 11-ти клас да изберат подходяща специалност в университет и да намерят своята професионална реализация.

Семинарът е част от поредица онлайн събития, в които в рамките на 2021 г. ще имаме възможност да дискутираме, да обменяме опит, да споделяме успешни практики. Наши гост-лектори ще бъдат български и международни експерти, с които заедно ще търсим работещи решения по актуални HR теми. Поредицата семинари се организира в партньорство с проект “Първи стъпки за професионално развитие” /вижте повече информация ТУК/, на Тръст за социална алтернатива.

Събитието ще бъде виртуално, в платформа Zoom.

РЕГИСТРАЦИОННА ФОРМА