LIDL, партньор на Първи стъпки за професионално развитие

Още една от водещите компании в страната стана партньор на фондация „Тръст за социална алтернатива“ (ТСА), която управлява проекта „Първи стъпки за професионално развитие“

С Лидл България, част от водещата верига за търговия на дребно на хранителни стоки в Европа и света Lidl сключихме партньорско споразумение по линия на проекта, чиято цел е да подпомогне достъпа до пазара на труда на младежи в неравностойно положение – от по-бедни региони и семейства и да допринесе за професионалната им реализация и финансовата им независимост.

Като партньор на ТСА, Лидл България  се ангажира да подпомага участниците в проекта чрез споделяне на свободни работни места и възможности за стаж в компанията, предоставяне на обучения за придобиване на умения за по-добро представяне при търсене на работа, като изготвяне на автобиография, поведение по време на интервю, емоционална интелигентност.

В рамките на това сътрудничеството служители на Lidl ще имат възможност да участват в различни събития, безплатни онлайн обучения и други инициативи на ТСА.

Поздравяваме партньорите ни от Лидл за спечелената специалната награда Diversity@Work на , които се организират от на Българския форум на бизнес лидерите. Тя е за прилагане на принципите на многообразието и приобщаването на работното място. Тази награда е доказателство за общите цели и мисия, които стоят пред двете организации.