Ползите от умението да преговаряме

Все по-динамичният свят, в който живеем, наложи умението да преговаряме като все по-ключово в професионалната и дори личната среда. На 5 декември от 13 до 14 ч. ви очакваме на онлайн семинар: „Справяне с конфликти. Ползите и смисъла от придобиване на умения за преговаряне“.

По време на онлайн срещата ще бъдат разгледани основните методи за справяне с конфликтни ситуации като се постави акцент върху преговарянето. Какви са ползите и смисълът да развиваме това умение, какво представлява истинското преговаряне, какви са разликите с убеждаването и останалите методи за разрешаване на конфликти – това са съществените теми, които ще бъдат засегнати по време на семинара.

Проучвания сред водещи компании по света нареждат умението за преговаряне и правилна бизнес комуникация в топ 5 умения на бъдещето.

Водещи лектори на семинара ще бъдат Добромир Минков и Чавдар Ваклев, управляващи партньори в компанията Scotwork International Bulgaria, която се занимава с провеждането на обучения по преговаряне, както и бизнес консултации в областта на преговорите.

Добромир и Чавдар са с дългогодишен опит и експертиза в областта на продажбите, мениджмънта и консултирането в секторите за бързо оборотни стоки и услуги, както и индустриалния и енергийния сектор. Те са приели като мисия да помагат на българските специалисти и собственици да подобряват уменията си за преговаряне, вярвайки, че това ще подобри като цяло българската бизнес среда. Самите те не спират да участват в обучения, да учат нови неща и да се развиват непрестанно.

Семинарът е част от поредицата онлайн събития, чрез които в рамките на 2022 г. имаме възможност да дискутираме и обменяме опит, като лектори са български и международни експерти. Семинарите се организират в партньорство с проект “Първи стъпки за професионално развитие”, управляван от фондация Тръст за социална алтернатива.