Какво търсят младите на пазара на труда?

На 24 февруари 2023 фондация „Тръст за социална алтернатива“ съвместно с Българската асоциация за управление на хора организират семинар, посветен на най-младото поколение, което вече е част от пазара на труда. Какво се изисква, за да привлечем вниманието му към бизнеса и пазара, както и всичко необходимо, за да са ангажирани младите в работния процес. “Те искат да намерят работно място, което им дава възможността да се изразяват и предложенията им да бъдат чути. Искат да правят промяна и търсят похватите и инструментите, с коитод а реализират идеите си” – това споделя Галин Попов, един от лекторите на събитието. Ще чуем споделения опит на МенторМейт и пространство за социални и културни инициативи „ТАМ“. Заповядайте да поговорим, дискутираме и да намерим добри решения заедно.

РЕГИСТРАЦИЯ

Наши специални гости ще бъдат:

Галин Попов е роден във Велико Търново. От 2012 се занимава активно с културен мениджмънт. Съосновател е на пространството за социални и културни инициативи “ТAМ”, където повече от 10 години се организират фотографски изложби, кино-фестивали, театрални постановки, пърформанси, дебати, дискусии, литературни четения и музикални събития на артисти от страната и чужбина. През 2015 г. Галин участва в IVLP за Културен мениджмънт на Държавния департамент на САЩ. През 2016 г. завършва Културната академия на Göthe Institut. Същата година е един от финалистите в конкурса на “Дарик радио” “40 до 40”. През 2017-та завършва едногодишното си обучение в европейската програма ViabilityNet. През 2019 г. работи като координатор на “Пловдив Каравана” – един от водещите проекти в програмата на Европейска столица на културата – Пловдив 2019.

Милен Ламбев е програмист, софтуерен архитект и мениджър с над 18 години стаж в IT бранша. От 11 години работи за американската софтуерна компания Ментормейт, в която ръководи работата на различни екипи, както и на офиса във Велико Търново. Помага активно в подбора и наемането на хора, повишаване вътрешната квалификация на служителите, организирането и провеждането на стажантски програми.

Очакваме ви на 24 февруари, от 10.00 до 12.00 часа, на адрес: гр. Велико Търново, ул. Велчо Джамджията 16, Пространство за културни и социални събития “ТАМ” (в сградата на Клуба на дейците на културата).

Семинарът е част от поредицата събития, в които дискутираме, обменяме опит и споделяме успешни практики. Наши лектори обичайно са български и международни експерти, с които заедно търсим работещи решения по актуални HR теми и такива свързани с пазара на труда. Поредицата семинари се организира в партньорство с проект “Първи стъпки за професионално развитие” (вижте повече информация ТУК), на фондация Тръст за социална алтернатива.